Over ons
Werkwijze
Projecten
Ons team
Contact

DUIDELIJKE WERKWIJZE

HELDERE AFSPRAKEN

Bij Jobse Groep kunt u terecht voor het compleet laten ontwerpen én bouwen van uw bouwproject óf kiezen voor een specifiek onderdeel. Of het nu gaat om nieuwbouw, verbouw of onderhoudsprojecten voor zowel woning- en utiliteitsbouw: Jobse Groep is thuis in ieder bouwproject.

Kennismaking

In dit oriënterend gesprek komen zaken aan de orde als wat is de locatie, wat is het programma, wat is het gewenste materiaalgebruik, wat is de gewenste ontwerpstijl, wat is de planning, wat is het budget? Vervolgens adviseren wij u over de diverse organisatievormen, hoe werkt een architect, hoe werkt een aannemer? 

Na de kennismaking kan er een offerte gemaakt worden voor de door u gewenste werkzaamheden.

Jobse Groep is in te schakelen voor een heel project, maar ook deelprojecten kunnen worden uitgevoerd. Ontwerp of advieswerk kan worden verrekend op basis van bestede uren of tegen een vooraf afgesproken honorarium.

Een ontwerp- en bouwproject wordt in verschillende fases onderverdeeld. Hieruit blijkt dat een tekening of een omschrijving het resultaat is van een proces van intensief overleg, samenwerking en wederzijds vertrouwen.

Fase Vooronderzoek – Studie

Wat zijn de wensen? Wat ligt aan deze wensen ten grondslag? Wat kan? Wat mag? Opstellen Programma van Eisen, wat is hierin belangrijk? Onderzoek naar mogelijkheden in het bestemminsplan, volumes studie, (functionele) vlekkenplannen, inzicht in vergunningen en vergunningvrij bouwen komen de orde.

Fase Schetsontwerp – Voorlopig ontwerp

Schematische plattegronden, gevels, perspectieven, aanzichten in kleur op schaal. Zonnestudie. Verschijningsvorm, sfeer, kleur. Advies duurzaam bouwen. Kostenraming. Bij grotere projecten wordt een onderscheid gemaakt tussen schets- en voorlopig ontwerp.

Fase Definitief ontwerp

Uitwerken van het ontwerp. Integratie van installaties en constructie. Overleg met gemeente en welstand. Materiaalkeuzes. Definitieve en goed gemaatvoerde plattegronden en gevels.

Fase Technisch ontwerp

Technisch uitwerken van het ontwerp. Doorsnede tekeningen geven exact de opbouw van het bouwwerk weer. Detail tekeningen laten zien hoe materialen op elkaar aansluiten. Eventuele vergunningprocedure wordt doorlopen. Materialen en kleuren worden vastgelegd. In een technische omschrijving (of Bestek) worden alle materialen en hoe ze toe te passen, omschreven.

Fase Uitvoering

Uitnodigen van aannemers voor het maken van een prijsopgave. Overleg en advies opdrachtgever over offertes. Aanvullende werktekeningen. Planning van uitvoering. Bouwbegeleiding, o.a. bouwvergaderingen, overleg met partijen over uitvoeringszaken. Controle voortgang. Vooroplevering en oplevering.

Een bouwproces vraagt veel tijd en aandacht om tot een goed resultaat van hoge kwaliteit te komen. Neem gerust contact op om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken!

Contact
Bel +31(0)76-5031896 of mail info@jobsegroep.nl.