Ideale Makelaar – loopt veel sneller voor u

Als de huizenmarkt op slot zit is het voor makelaars nóg belangrijker om onderscheidend te zijn. Robbert Poell, eigenaar van Ideale Makelaar in Breda en Oosterhout, weet met zijn kleine team het verschil te maken. Dat doet hij door zijn klanten een totaalpakket aan te bieden, eventueel zelfs met een bouwtechnische keuring, tekening, energielabel of bouwbegeleiding door Jobse Groep.

“Het was 1996 toen ik na commerciële functies voor de makelaardij koos”, vertelt Robbert vanuit zijn kantoor in Breda, dat hij deelt met De Hypotheker. “Ik wilde een ander soort makelaar zijn door de mensen goed te informeren en mee te nemen door het aankoop- of verkooptraject van een huis. Zo werkte ik eerst in loondienst totdat ik in 2001 met twee vennoten een kantoor in Breda begon. Dat was een toptijd met meer dan driehonderd verkochte woningen per jaar. Hierdoor groeide ons team al snel naar zo’n 18 mensen met makelaars, hypotheekadviseurs en enkele dames op kantoor. Totdat in 2008 de financiële crisis uitbrak en afscheid moesten nemen van al het personeel.”

Totaalpakket voor kopen of verkopen

“In 2018 ben ik Ideale Makelaar gestart met Brigitte Stolk in de binnendienst. Ondertussen is zij ook officieel makelaar en ondersteunt Ursela Brok ons op de binnendienst. Met z’n drieën kennen we elke klant, weten we precies wat er speelt en zijn we makkelijk benaderbaar. Als Ideale Makelaar leveren we een totaalpakket, begeleiden we kopers of verkopers van A tot Z, en kunnen we zelfs bemiddelen bij de vraag naar bijvoorbeeld klusbedrijven, bouwbedrijven of schilders.”

Drie presentatiepakketten

“In mijn beginjaren binnen de makelaardij was het al heel wat om een fotorolletje vol te schieten met beelden van de buitenkant van een woning, af te laten drukken, en op een uitgeprint document te plakken. Sinds de opkomst van digitale camera’s werd dat makkelijker en namen we ook foto’s van de binnenkant van de woningen. Om ons nog meer van andere makelaars te onderscheiden tekenden we er soms ook een eenvoudige plattegrond bij. Als ik er nu nog aan terugdenk, dan is er in de jaren veel veranderd. Nu bieden we drie presentatiepakketten aan, waarbij het meest gekozen pakket beschikt over professionele foto’s, 360°-foto’s, een video en exact uitgemeten plattegronden.”

Voordeel van aankoopmakelaar

“Hier in Breda en Oosterhout lijken veel mensen nog niet zo bewust te zijn van de voordelen van een aankoopmakelaar, of niet eens weten dat wij dat ook zijn. Maar tijdens de zoektocht naar iemands droomhuis kijken wij naar bijvoorbeeld de bouwkundige staat, omgevingsfactoren en de prijs-kwaliteitsverhouding. En als wij de bouwkundige staat niet voldoende kunnen beoordelen, dan halen we de expertise van Jobse Groep er bij. Zij helpen ons dan met het uitvoeren van gedetailleerde bouwtechnische keuringen en inspecties, maar tekenen bijvoorbeeld ook plattegronden voor ons of regelen en registreren energielabels voor woningeigenaren. Samen met Jobse Groep kunnen wij woningeigenaren zelfs adviseren over hoe er verder verduurzaamd kan worden naar een beter energielabel.”

Voelen of het huis past

“Bij de verkoop van woningen adviseren we verkopers om deze diensten af te nemen. Dan zijn kandidaat-kopers namelijk vooraf goed geïnformeerd over alle kenmerken van de woning, waardoor zij de woning tijdens een bezichtiging veel beter in zich op kunnen nemen. Dan kunnen zij voelen of het huis bij hen past, en beter en sneller een bod uitbrengen. Dat is voor zowel de kopers als de verkopers veel prettiger.”

Deskundig, snel en korte lijnen

“Ik heb Jobse Groep rond 2008 leren kennen, toen ik als aankoopmakelaar de aankoop van een dijkhuisje in Lage Zwaluwe begeleidde. Het huis stond nogal scheef, dus daar moest een bouwkundig expert naar kijken. Met mijn voorkeur voor regionale samenwerking heb ik toen Marco Jobse van Jobse Groep benaderd. Sindsdien werken we regelmatig samen. Zo was laatst de verkoper van een woning ervan overtuigd dat de leien op zijn dak van natuurlijk leisteen waren, terwijl ik sterk het vermoeden had dat het asbest leien waren. Jobse Groep onderzocht het en stelde snel vast dat het inderdaad asbest was. Vervolgens gaven zij een kostenindicatie voor het vervangen van de leien. Dat is heel handig en met maar één telefoontje geregeld, en meestal krijgen we dezelfde dag nog het keuringrapport. De samenwerking met Jobse Groep ervaar ik als erg prettig. Ze zijn deskundig, snel, hebben korte lijnen en kunnen zelfs een verbouwing begeleiden.”

Wilt u als makelaarskantoor ook graag ondersteund worden door een deskundig en snel reagerend bouwkundig adviesbureau? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak.